2012. december 2., vasárnap

Nagy örömöt hirdetek - December 2, vasárnap


Készítsd elő az utat

„Közülük sokakat megtérít az Úrhoz, az ő Istenükhöz, és őelőtte jár az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a gyermekekhez, az engedetleneket az igazak lelkületére térítse, hogy felkészült népet állítson az Úr elé.” Lk 1,16-17

Amit Keresztelő János tett Izraellel, azt teheti az Advent velünk. Ne hagyd, hogy készületlenül érjen a Karácsony. Úgy értem, lelkileg készületlenül. Sokkal nagyobb lesz számodra Karácsony öröme, és nagyszerűbb a hatása, ha felkészülsz rá!
Hogy felkészült lehess:
Először is, elmélkedj el azon a tényen, hogy szükségünk van egy Megváltóra. Karácsony előbb vádirat, mielőtt gyönyörűséggé válnék. Nem éri el hatását rajtunk, míg nem érezzük kétségbeesetten egy Megváltó szükségét. Bárcsak ezek az elmélkedések segítenék felkelteni a lelkedben a keserédes vágyat a megváltásra, a Megváltóra!
Másodszor, fogj józan önvizsgálatba. Az Advent az Karácsonynak, ami a Nagyböjt Húsvétnak. „Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján!” (Zsolt 139,23-24) Minden szív készítsen számára helyet – úgy, hogy rendet rak, kitakarít.
Harmadszor, keltsd fel az Istenváró hangulatot, az izgatott várakozást az otthonodban – különösen a gyermekekben. Ha te lelkesedsz Krisztusért, ők is fognak. Ha csak anyagi dolgokkal tudod izgalmassá tenni a Karácsonyt, hogyan alakul ki gyermekeidben a szomjúság Isten után? Indítsd be a képzeletedet, a kreativitásodat, hogy a Király érkezésének csodáját láthatóvá, érzékelhetővé tedd gyermekeid számára.
Negyedszer, tölts sok időt a Szentírással, memorizálj fontos szakaszokat. „Nem olyan-e az én igém, mint a tűz – így szól az Úr…” (Jer 23,29) Gyűljetek e tűz köré ezen az Adventen. Melegít. A kegyelem színes szikráit szórja maga köré. Gyógyír ezer és ezer betegségre. Fény a sötét éjszakákon.

Good News of Great Joy – Daily Readings for Advent
www.desiringgod.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése