2017. november 18., szombat

Lélekerősítő - Mikor gyengének érzed magad


Tiffany Smiling

„…de azt felelte: ’Elég neked az én kegyelmem. Mert az én erőm a gyöngeségben nyilvánul meg a maga teljességében.’” 2Kor 12,9

A nővér fluoreszkáló zseblámpájának fénye bántotta a szememet. Még nem tudtam, mire számítsak, de reménykedtem. Az első, amit észrevettem, mikor magamhoz tértem a hűvös kórházi szobában, az infúzió csöndes csöpögése volt, és a száraz vér szaga borotvált koponyámon.
- Tiffany, kérlek, mozdítsd meg a jobb lábadat – szólt a nővér.
Megemeltem a lábam. Messze lévén a fejemtől, a legkevésbé fájó testrészem volt.
- Nagyon jó. Most a balt.
Megpróbáltam, de a lábam nem akart együttműködni . - Biztos rácsavarodott a lepedő – reménykedtem.
- Kérlek, most a jobb karodat emeld fel – mondta a nővér a jobb karomra mutatva.
Engedelmeskedtem.
- Most a balt.
A bal karom nem mozdult. Próbáltam felemelni, de nem ment.
A nővér kérésére kábultan és kicsit zavarodottan megpróbáltam felülni, először a műtét óta. Az agyam kiadta a parancsot a tagjaimnak, de a testem nem mozdult. Miért nem reagál a testem?
Pár pillanat múlva szembesültem a mindent elsöprő hírrel: agyvérzésen estem át.
Tizenhat éves fiatal lány voltam, hat éve küzdöttem egy veszélyes agydaganattal. Azt reméltem, hogy most, miután eltávolították, az életem visszatér a normális kerékvágásba. Nem így történt. Ehelyett lebénult a fél oldalam, nehezen érthetően mondtam a szavakat, az arcom megmerevedett.
Egész világom megrendült.
Mit tehetünk, ha másként alakulnak a körülményeink, mint amire Isten reményteli ígéretei alapján számítottunk?
Képzeld el… Szép életed van. Persze néha vannak hullámvölgyek, de látod Isten működését, érzed áldásait a munkádban, házasságodban, összetartó családodban. Aztán az élet bevág egy lecsapó labdát. Elveszítesz valakit. A szíved összetörik. Anyagi csődbe kerülsz. Akkora teher nehezedik rád, amit már nem bírsz elviselni.
A nehéz időkben gyengeségeim, mint buborékok törnek a felszínre. Nagy küzdelmembe kerül, hogy higgyek a csodában. Nehezen tudom elhinni Isten jóságát a bajban. Sebezhetővé válok. Próbálok remélni, de nem sikerül. Ilyen pillanatokban jövök rá, mennyire gyenge vagyok.
Az igazság az, hogy mindegyikünknek vannak gyenge pontjaink, és Isten pontosan ismeri ezeket. Őt nem lepi meg, ha látszólag bizonytalanná válik a jövőnk, ha megrendülnek kapcsolataink, és úgy tűnik, a mi életünkben nem akarnak teljesülni ígéretei.
Képes lenne Isten egyik pillanatról a másikra teljesíteni kéréseinket? Hát persze!
De ennél fontosabb leckét szán nekünk a bizonytalan időkkel: az Ő ereje a gyengeségben nyilvánul meg.
Mai alapigénk azt üzeni, hogy Krisztus erejét gyengeségünkben fedezzük fel. „… de azt felelte: ’Elég neked az én kegyelmem. Mert az én erőm a gyöngeségben nyilvánul meg a maga teljességében’” (2Kor 12,9).
Kétségeink, bizonytalanságaink, hiányosságaink teszik teljessé életünkben Krisztus erejét.
Amikor már nem bírjuk elviselni az űrt a lelkünkben, és válaszért esengünk, sebzettségünk odafordít az Úrhoz. És Ő kézen fogja reménytelen, csüggedt magunkat, és a Benne való bizalom mélyebb szintjére vezet. Abba a bizalomba, mely nem saját gyengeségeinket, hanem az Ő erejét akarja látni.
Még ha az orvosi jelentés szerint minden remény elveszett is,
Ő hűséges.
Még ha elhagy is, akit legjobban szeretünk,
Ő kitart mellettünk.
Még ha kimerültünk, és kudarcnak látjuk is az életünk,
Ő sosem hagy el.
Még ha múlnak is az évek, és a győzelem egyre távolabbnak látszik,
az Ő ígéretei igazak.
Úgy érzed, hogy az élet viharai megrendítették Isten jóságába vetett hitedet?
Mai igénkben vigaszt találhatsz, tudd, hogy Isten működik az életedben. Nem felejtett el, csak tökéletesíteni akarja hitedet. És napról napra, viharról viharra bizonyítja mennyei Atyánk, hogy az Ő kegyelme elég, és az Ő ereje gyengeségeinkben teljesedik ki.

Uram, hadd jelenítse meg gyengeségem a Te erődet. Vond napról napra közelebb magadhoz szívemet, miközben a Te erődre hagyatkozom, és nem a magaméra. Jézus nevében, Ámen.

Tiffany Smiling: When You’re Feeling Week
Encouragement for today, 2017.11.15.
https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2017/11/15/when-youre-feeling-weak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése