2016. október 12., szerda

Az amerikai elnökválasztás margójára

Max Lucado: Ezt jövendölöm november 9-ére
- 2016. október 11.

Már nagyon várjuk, hogy legyünk túl az elnökválasztáson. Szűnjék a sok harag és ízléstelen hadakozás. Mindkét oldal szavazóit idegesíti és zavarja már ez az egész. Zsigeri rettegéssel várják a végeredményt. Mi lesz, ha XY győz? Milyen lesz a világ, amikor felkelünk november 9-én, a választás másnapján, miután feltakarították a konfettit, és végre túl leszünk a szavazáson?
Van egy jóslatom. Pontosan tudom, mit hoz november 9-e. Egy újabb napot Isten rendíthetetlen uralma alatt. Még mindig ő lesz a főnök. Még mindig ő lesz a trónon. Még mindig ő fogja intézni a világ dolgait. Mióta világ a világ, az Ő gondviselése sosem függött egyetlen királytól, elnöktől vagy vezértől sem. És ez nem lesz másképp 2016. november 9-én sem. „Olyan az Úr kezében a király szíve, mint a patak vize: arra vezeti, amerre akarja” (Péld 21,1).
Egy alkalommal az Úr úgy fordította Asszíria királyának szívét, hogy segített felépíteni a Templomot (Ezd 6,22). Egy másik alkalommal Cirusznak, a perzsák királyának lelkét ébresztette fel, hogy engedje a zsidókat visszatérni Jeruzsálembe (Ezd 1,1). Nebukadnezárt kora leghatalmasabb királyának tartották. Isten mégis megalázta, és „száműzésbe” helyezte hét éven át (Dán 4,28-34). „Mert az Úré a királyi hatalom, ő uralkodik a népeken” (Zsolt 22,28).
Ha megértjük Isten korlátlan hatalmát a nemzetek felett, szívünkbe beköltözik a béke. Amikor rájövünk, hogy Isten befolyásolja az uralkodók szívét, már tudunk imádkozni értük ahelyett, hogy átkoznánk őket. Ökölrázás helyett térdet hajtunk, az imádságot választjuk a kétségbeesés helyett.
Jeremiás ezt tette. A lázadás egyik legsötétebb korszakában volt Izráel prófétája. „Síró prófétának” nevezték, mert valóban az volt. Siratta a nép állapotát, hite romlottságát. Annyira el volt keseredve, hogy egyik könyvének címe is Jeremiás siralmai. De aztán elgondolkodott Isten művén. Figyeljük meg, milyen határozottan halad előre:
De ha újra meggondolom,
reménykedni kezdek:
Szeret az ÚR,
azért nincs még végünk,
mert nem fogyott el irgalma:
minden reggel megújul.
Nagy a te hűséged!

(Jsir 3,21-24)
Kövesd Jeremiást. Emeld föl a tekinteted. Merd hinni, hogy jó dolgok jönnek. Merd hinni, hogy Isten hozzánk intézte szavait, mikor azt mondta: „Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál” (Róm 8,28).
Sok évvel ezelőtt egy hosszú ideje misszionárius pilóta vezetésével Brazíliában jártam. Városról városra repültünk egy kis gépen, amiről az embernek az volt a benyomása, hogy a legkisebb szél is felborítja.
Nagyon ideges voltam repülés közben. Egyre azon járt az eszem, hogy lezuhanunk a brazíliai őserdőbe, és piranhák meg anakondák vacsorájává válok.
Egyre csak mocorogtam a széken, tekingettem lefelé, kapaszkodtam az ülésbe (mintha ez segítene). Végül a pilótának elege lett a fészkelődésemből. Felém fordult, és próbálta fölülkiabálni a motor zúgását: „Semmi olyasmi nem történhet, amit ne tudnék kezelni. Higgye el, hogy tudom vezetni a gépet.”
Vajon Isten is ezt mondja most neked? Ha igen, legyen ez a te imádságod:

Uram,
Te tökéletes vagy. Nem lehetnél jobb, mint amilyen vagy.
Te alkottad magadat. A te döntésed, hogy létezel.
Te tartod fenn magadat. Senki sem segít. Senki sem erősít.
Te uralkodsz önmagad fölött. Ki kérhetné számon tetteid? Ki merne tanácsot adni?
Amit teszel, helyes. Minden formájában. Minden döntésed szerint. Soha nem bánod meg a döntésedet.
Soha nem tévedtél. Soha! Nem tudsz tévedni! Isten vagy! Be fogod teljesíteni a tervedet.
Boldog vagy. Örök örömben élsz. Elégedett vagy vég nélkül.
Te vagy a király, a legfőbb hatalom, abszolút uralkodó, a történelem teljhatalmú ura.
Elég felvonnod a szemöldöködet, és angyalok milliói állnak glédában előtted. Minden földi trón a lábad alatt van. Minden korona papírmasé a tiédhez képest. Nincs korlát, nincs tétovázás, nincsenek kérdések, meggondolások, visszapillantások. Nem nézed az órát. Nincs határidőnaplód. Nem tartasz senkinek beszámolót. Te vagy a főnök.
És én bízom benned.


Karikázd be a naptárodon november 9-ét, és írd fölé: a mi jó Istenünk uralkodik a világon.

https://maxlucado.com/prediction-november-9/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése