2012. január 28., szombat

Ma reggeli gondolatok

2012.01.28.

1. A víz a teremtő szó megfelelője a teremtett világban. Hatására élet sarjad a látszólag élettelen területeken, csíra indul az éveken át moccanatlan szunnyadó magban is.

2. Három éven át hatalmas csodatételekre volt szükség, - víz borrá változtatása, vihar elcsendesítése, kenyérszaporítás, gyógyítások sora (leprások, vakok), fügefa kiszárítása, Jairus leányának felélesztése és Lázár feltámasztása – hogy a tanítványok képesek legyenek befogadni a legnagyobb csodát: ez az én testem…, ez az én vérem.

3. Kezdem felfogni, miért válhatott mára szét a társadalom az "épelméjűség" szerint - mostanra jutottunk oda, először a világtörténelemben, hogy egymást követően a többedik ateista szemléletű nemzedék nőtt fel, és az ő gondolkodásuktól már annyira idegen a nem ateista világfelfogás, hogy nem tudják ép elméjűnek tartani azt, aki nem csak a látható-mérhető valóságot tartja igaznak. És ezt a teljes kettészakadást a békemenet részvevőinek nagy száma hozta a felszínre. Kezd különválni a búza meg a konkoly?

4. Tegnap este felé Kati azt mondta, úgy érzi, lebeg, majd később: úgy érzi lebegteti Isten (sosem mondja ki Isten vagy Jézus nevét, csak felfelé mutat), és fel akarja venni magához (ezt sem tudta megfogalmazni, csak mutogatással, és nagyon kifejező arcjátékkal fejezte ki.) Beszélgettünk egy kicsit erről.
Ma, mert nem emlékeztem pontosan, elolvastam a mise mai olvasmányának a folytatását, szeretném, ha megmaradna nekem valahol, ezért idemásolom.
21Akkor ezt mondták neki a szolgái: Miért tetted ezt? Amíg élt a gyermek, böjtöltél és sírtál, de amikor meghalt a gyermek, fölkeltél és ettél. 22Ő így felelt: Amíg a gyermek élt, böjtöltem és sírtam, mert ezt gondoltam: Ki tudja, talán könyörül rajtam az ÚR, és életben marad a gyermek. 23De most, hogy meghalt, miért böjtöljek? Vissza tudom-e még hozni őt? Én megyek majd őhozzá, de ő nem tér vissza hozzám. 2 Sám 12

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm a megtiszteltetést,hogy olvashattam rólatok!.....♥

    VálaszTörlés
  2. Bár egyre ritkábban teszem, de néha jól esik kikukkantani a fordítások mögül.

    VálaszTörlés