2012. június 18., hétfő

Játssz Istennel Hot Potato (forró krumpli) játékot


„Minden gondotokat őreá vessétek, mert ő gondot visel rátok.” 1Pét 5,7


Telve aggodalommal
Tegnap este tele voltam aggodalommal, aludni sem bírtam. Mintha bárányokat számoltam volna, de a báránykák helyébe aggódnivalók sorakoztak: Egy ok az aggódásra: Rendbe jön-e a fivérem és felesége kapcsolata? Két ok az aggódásra: És a szüleim? Mit gondolnak rólam? Három ok az aggódásra: a munkám – győzni fogom-e ötletekkel? Aztán folytatódott a sor: mit egyek, mit vegyek magamra, kit vegyek feleségül, hol fogok lakni… Nem láttam a végét a sorozatnak, s ekkor egy kép jelent meg előttem. Szerintem a Szentlélek küldte.

Hot Potato
Eszembe jutott a Hot Potato játék. Ti is játszottátok gyermekkorotokban? Körbe kell ülni, elindul a zene, és egymásnak körbe adjátok a forró krumplit (ami lehet bármilyen kis tárgy). A cél, hogy minél gyorsabban továbbadd, ne legyen nálad, mikor megáll a zene. Ahogy feküdtem szorongva az ágyban, úgy éreztem, Isten megszólít: „Add át nekem a gondjaidat, mintha forró krumplik lennének”. És beugrott az ige: „Minden gondotokat őreá vessétek, mert ő gondot visel rátok” 1 Pét 5,7. Így hát, amint egy gond felbukkant az agyamban (s ez elég gyorsan történt), gyorsan továbbadtam. „Mit eszem holnap? Oké, itt van, tessék! Jaj, a tartozásaim! Vedd át gyorsan!” Egyik gondot a másik után továbbadtam a Szentléleknek, és ő mind el tudta kapni őket.

NE AGGODALMASKODJ
Értsd meg: Isten nem akarja, hogy aggodalmaskodj. Semmi miatt. Semmiért. Mondd utánam: ISTEN NEM AKARJA, HOGY AGGÓDJAM. „Igen, de … - mondod, mint jómagam is. - Ha én nem törődöm a gondjaimmal, akkor ki fog? Vannak dolgok, amikért igenis aggódnom kell: törődnöm kell a munkámmal, a gyermekeimmel, különben felelőtlen vagyok.” Jézus ennek az ellenkezőjét állítja:
"Ezért mondom nektek, ne aggódjatok megélhetésetek miatt, hogy mit esztek, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök. 23A lélek több, mint az eledel, s a test több, mint a ruha. 24Vegyetek példát a hollókról. Nem vetnek, nem aratnak, nincs pincéjük, nincs kamrájuk s az Isten táplálja őket. Mennyivel többet értek ti, mint ezek a madarak! 25Ugyan melyiketek hosszabbíthatja meg az életét csak egy arasznyival is azzal, hogy aggodalmaskodik? 26Ha tehát még az egészen kis dolgokban is tehetetlenek vagytok, mit aggódtok? 27Vegyetek példát a liliomokról, hogyan nőnek: se nem fonnak, se nem szőnek. Mégis, mondom nektek, hogy Salamon dicsősége teljében sem volt úgy felöltözve, mint egy ezek közül. 28Ha tehát a mezőn a füvet, amely ma a mezőn zöldell, holnap a kemencébe kerül, Isten így öltözteti, mennyivel inkább titeket, kishitűek. 29Ne kérdezgessétek hát, hogy mit esztek vagy mit isztok, és ne nyugtalankodjatok. 30Mert erre a pogányok törekednek a világban. Atyátok tudja, hogy szükségetek van rájuk. 31Inkább az Isten országát keressétek, és ezeket megkapjátok hozzá. 32Ne félj, te kisded nyáj, hisz Atyátok úgy látta jónak, hogy nektek adja országát.” Lk 12, 22-31
Ennél nem lehet világosabban mondani. Ne aggódjatok. Árt nektek. Az aggódás azt jelenti, nincs hitetek. Isten gondoskodik rólatok. A madarak s a virágok bizonyítják.

Aggódásmentes diéta
Szerintem Isten azt akarja, hogy aggódásmentes diétát tartsunk. Az első lépés a forró krumpli. Az első hét erről szóljon. Játsszunk Hot Potato-t Istennel. Amint megjelenik tudatod felszínén a gond, add oda gyorsan. Ő tudja, mihez kezdjen vele! Így szól Isten: „Van-e valami, ami lehetetlen volna nekem?” Jeremiás 32,27. Jézus meg: „Embernek ez lehetetlen, Istennek azonban minden lehetséges” Máté 19,26. Amíg tehát magadnál tartod a gondot, addig lehetetlen marad. Amint átadod Isten kezébe, lehetségessé válik. Anyukám Bizalom Banknak hívja. Ha van valami vágya, amit önmagában nem tud elérni, és aggodalmaskodni kezd, gondolatban kitölt egy csekket a kéréssel, és átnyújtja Istennek, berakja a Bizalom Bankba. Ott már nem kell féltenie, átírta Isten nevére.

Kezdd el ma
Kezdjük el ma. Itt helyben, a Hozzászólásokban. Csukd be a szemed, és gondolj a legforróbb krumplira a mostaniak közül. Talán anyagi jellegű; vagy életed párját keresed; vagy valakinek az egészségére vonatkozik. Add át Istennek a krumplit itt helyben, a hozzászólásokban. Töltsd ki a csekket a nevére, és rakd be a Bizalom Bankba. Jézus mondja: „Ne félj, te kisded nyáj, hisz Atyátok úgy látta jónak, hogy nektek adja az országát.” Lk 12,32

http://www.godlife.com/godlife/prayer-letter/play-hot-potato-with-god

1 megjegyzés:

  1. Uram, köszönöm, hogy vagy Nekem! Átadom Neked az anyagi gondjainkat, a családom pénzügyi problémáit. Bízom Benned. Hiszek Benned. Ámen!

    VálaszTörlés