2018. február 22., csütörtök

Lélekerősítő - Jézus szeretné, ha tudnánk


Lysa TerKeurst

„Főpapunk ugyanis nem olyan, hogy ne tudna együtt érezni gyöngeségeinkkel, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan mindenben kísértést szenvedett, a bűntől azonban ment maradt. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónjához, hogy irgalmat találjunk és kegyelmet kapjunk, amikor segítségre szorulunk.” Zsid 4,15-16

Így imádkozom érted: Bárcsak megláthatnád egy pillanatra az Úr Jézus gyengéd irgalmát. Mert egyetlen csepp Urunk irgalmából többet ér, mint egy egész óceán a világ vigaszából.

Amikor lehetetlennek látszik a megoldás.
Anyagi helyzetünk egyensúlyba kerülése elérhetetlen.
Reménytelenség szorítja össze a szívedet.
Aggódsz, mert gyermeked rossz útra tévedt.
Diétád gondolatától is rosszul vagy már.
Barátod nem tartotta be, amit ígért.
Nincs igaz barátod.
Az állandó felfordulástól nem találod otthonodban a békét, amire annyira vágsz.
Türelmetlen vagy, ideges, mérges és csalódott, mert most sem sikerült.
Bárcsak megéreznénk, milyen mélyen megért, mennyire törődik velünk Jézus. Bárcsak meglátnánk szeretete csodáját. Az eget, amit nekünk fest, a virágokat, amiket nekünk bont ki, a világot, amit berendez számunkra. A szerelmes leveleket, amiket nekünk írt a Bibliában.
Ez mind az Ő kegyelme.
A világ menekülést ajánl a gondok elől. Filmek, magazinok, bevásárlás, csokoládé, nyaralás, barátok dicsérő szava. Nem mintha mindez önmagában rossz lenne. Nem az. Csak tünékeny. Pillanatnyi jó érzést okoz, ami aztán elmúlik. Egyre többet igénylünk. Amikor fájó szívünket ezekkel az illékony dolgokkal igyekszünk megtölteni, az olyan, mintha kanalanként mernénk a vizet egy kiszáradt óceánba. Sosem lesz elég. Ezért ökölbe szorított kézzel törekszünk tovább, hogy vigasztalást találjunk.
Bárcsak megtanulnánk ökölbe szorított kezünket ellazítani, és nyitott tenyérrel fogadni az Úr gyengéd irgalmának cseppjeit. Bárcsak tudnánk, mekkora megkönnyebbülés feladni, hogy magunk hozzuk rendbe a dolgokat. Bárcsak meg tudnánk állni és ezt suttogni: - Segíts, drága Jézus. Egy leheletnyi az Ő nevének teljességéből magában foglalja mindazt az erőt, irgalmat, bölcsességet és kegyelmet, amire szükségünk van bármilyen helyzet kezeléséhez.
Bárcsak tudnánk mindezt.
Ha ma is menekülni szeretnél a világ valamilyen vigasztalásába, mielőtt megtennéd, szánj rá időt, hogy kérd Jézus segítségét, útmutatását. A Zsid 4,15-16 biztosít róla, hogy Ő mindig elérhető, ismeri küzdelmeinket, kész segítséget és reményt nyújtani. „Főpapunk ugyanis nem olyan, hogy ne tudna együtt érezni gyöngeségeinkkel, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan mindenben kísértést szenvedett, a bűntől azonban ment maradt. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónjához, hogy irgalmat találjunk és kegyelmet kapjunk, amikor segítségre szorulunk.”
Különösen azt kérd Tőle, hogy segítsen észrevenned irgalmának gyengéd megnyilvánulásait. És akkor meg fogod tapasztalni, hogy az Úr irgalmának egyetlen cseppje valóban többet ér, mint egy óceánnyi mennyiség a világ tünékeny vigasztalásaiból.

Drága Jézus! Nem szeretnék még egy napot arra vesztegetni, hogy olyasmi után fussak, ami sohasem elégít ki. Ehelyett azért imádkozom, hogy meglássam irántam való szereteted mélységét és magasságát. Segíts elkapnom gyengéd irgalmad cseppjeit, taníts meg befogadni szereteted teljességét. Jézus nevében, Ámen.

Lysa TerKeurst: What Jesus Longs for Us to Know Today
Encouragement for today, 2018.02.22.
https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2018/02/22/what-jesus-longs-for-us-to-know-today

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése