2010. október 19., kedd

2010.10.19.

Isten együtt volt angyalaival. „Az angyalok a mennyország állatai.” Nincs önálló akaratuk, tökéletesen vannak programozva az engedelmességre, ki-ki a maga funkciója szerint.
Isten elhatározta, hogy embert teremt saját képmására, aki társa lehet: dönthet mellette vagy ellene, szeretheti vagy gyűlölheti, nincs beprogramozva az engedelmességre.
Kiválasztotta legtehetségesebb angyalát, a Sátánt, hogy váljék „Tagadássá”. Általa legyen lehetősége az embernek a választásra Isten mellett vagy ellen. A Sátán, mint tökéletes angyal, tökéletesen végzi a feladatát. Nem tudja nem végezni. Nem tudja nem tökéletesen végezni.
Szeresd Istenedet, mondja az Úr. Ne szeresd Istenedet, mondja a Sátán.
Ne legyenek isteneid rajtam kívül, mondja az Úr. Legyenek isteneid Rajta kívül, mondja a Sátán.
Szeresd felebarátodat, mint önmagadat, mondja az Úr. Szeresd magad jobban, mint felebarátodat, mondja a Sátán. Szeresd felebarátodat jobban, mint önmagadat, mondja a Sátán. Ne szeresd felebarátodat, mondja a Sátán. Ne szeresd önmagadat, mondja a Sátán.
És így tovább.
Jézus hatalmasabb az embereknél. Jézus hatalmasabb az angyaloknál. Jézus hatalmasabb a Sátánnál. A Sátán nem tudja megakadályozni, ha Jézust akarjuk választani.
Ha az ember Jézusban él, nincs hatalma fölötte a Sátánnak.
Ők mibennünk, mi őbennük, mondja Jézus a főpapi imában az Atyának az emberekről. Ez válhat állapottá. De állandó éberségre van szükség. A mécsesnek mindig világítania kell, mert a Sátán, a sötétség ura, tökéletesen végzi a munkáját, azonnal észreveszi a lankadó figyelmet.
A végső nap végére a Sátán funkciója megszűnik. Jézusban egyesül minden, ami az égen és a földön van. Hogy a Sátánnal és angyalaival mi lesz, az Isten titka. Az oroszlán nem tud nem oroszlán lenni, emberi ésszel felfogva a Sátán nem tud nem Sátán lenni. De Isten hatalma végtelen, túlmutat az emberi ész korlátain.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése