2010. szeptember 18., szombat

Kéréseink az imádságban

Legyen meg a Te akaratod. Néha, mikor fellángol bennünk a szeretet, az alázat, a bizalom Isten iránt, csak ennyit szeretnénk imádkozni. Pedig ez nem elég.
Jézus nem állt le a Miatyánk tanításakor ennél a kérésnél. Pedig ha elég lenne, megállt volna. Akkor az alázatosságunk és lustaságunk által sugallt imádság ennyi lenne: „Dicsőítelek Atyám, legyen meg a Te akaratod”. Aztán megülnénk.
Ne áltassuk magunkat. Istennel való kapcsolatunk ennél többet követel.
Melyek azok a területei életünknek, amelyeket külön-külön megnevezve Isten elé kell hogy vigyünk Jézus tanítása szerint?
1. A mindennapi kenyér – munkánk, anyagi helyzetünk, a természeti csapások, de ide tartoznak pl. tanulmányaink, amiket szintén a holnapi kenyérért végzünk. De kérnünk a mai nap ezekkel összefüggő feladataihoz kell kérnünk Isten segítségét.
2. Bűnbocsánat – ez sem magától értetődően érkezik. Ez a kérés teszi lehetővé – nemcsak azt, hogy megbánjuk bűneinket, vétkeinket, hanem azt is -, hogy átelmélkedjük Jézus Krisztus megváltó művét. Bűnbocsánatot csak Benne és Általa kaphatunk. De ide tartozik a másokkal való kapcsolatunk is, akikkel szemben nem dédelgethetünk neheztelést, ha magunk számára bűnbocsánatot várunk Istentől.
3. Szenvedéseink és a bennük lévő rossz hajlamok. Ez egy kérésbe került a Miatyánkban. Isten mindenható erejét kérjük a bennünk lévő rossz legyőzésére - legyen az bár a Sátán bármilyen csábítására való rábólintás -, lehetőleg úgy, hogy ne kelljen megszenvednünk érte. Ne a megpróbáltatások gyógyítsanak és erősítsenek meg.
Ezeknek és a hozzájuk kapcsolódó témáknak mind helyük van imádságainkban. Ezekhez mind szükség van a mi megfelelő hozzáállásunkra ahhoz, hogy Isten jóságos akarata érvényesüljön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése