2011. október 2., vasárnap

Darts-teszt

Egy Sally nevű ifjú hölgy mesélte el az alábbi élményét, ami Dr. Smith egyik szemináriumi óráján történt. Dr. Smith híres volt arról, hogy mindig alaposan megtervezte az óráit. Ezen a bizonyos napon mikor Sally belépett a terembe, már tudta, hogy érdekes óra lesz. A falon egy jókora darts céltábla függött, a közeli asztal tele volt dobónyilakkal. Miután elhelyezkedtek, Dr. Smith megkérte a diákokat, készítsenek egy rajzot valakiről, akit nem szeretnek, akire haragszanak, aki feldühítette őket, és ha elkészülnek, a képeket feltehetik a táblára, s nyilakat dobhatnak rájuk.
Sally barátnője lerajzolta a lányt, aki elszerette a barátját. Egy másik lány a kisöccsét rajzolta le. Sally a korábbi barátját igyekezett nagy részletességgel papírra vetni. Még a pattanásokat is rárajzolta az arcára. Nagyon elégedett volt az alkotásával. A diákok felsorakoztak, és egymás után elkezdtek nyilakat dobni a haragosaikra. Némelyik nyíl olyan erővel csapódott a papírnak, hogy elszakította. Sally alig várta, hogy sorra kerüljön, s nagyon csalódott volt, mikor Dr. Smith közölte, üljenek a helyükre, mert mindjárt vége az órának. Mialatt Sally azon mérgelődött, miért nem került ő is sorra, Dr. Smith elkezdte leszedni a falról a darts táblát. A céltábla mögött egy Jézusarc volt.
Mindenki felszisszent, mikor meglátták Jézus összevissza lyuggatott arcát, szemét. Dr. Smith feléjük fordult, s csak ennyit mondott:
„Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek” (Mt 25,40).

Free Christian Content.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése