2010. december 17., péntek

Történetek Adventre 14

Amikor minden ingyen volt az áruházban

Egy csütörtök este apa és anya elmentek 9 éves fiúkkal a legközelebbi szupermarketbe, hogy elvégezzék kissé elhalasztódott nagy karácsonyi bevásárlásukat. Megtöltötték a bevásárló kocsit árukkal, s odaértek a pénztárhoz. A pénztárnál ülő lány kedvesen rájuk nézett, és intett, hogy mehetnek tovább. „Köszönjük, hogy nálunk vásároltak. Ma minden ingyen van, nem kell fizetniük semmit.”
Képzeld el a szülők reakcióját! Ez biztos nem lehet igaz, és az apa elkezdi rárakni a futószalagra a vásárolt termékeket. Annyi szent, hogy nem április elseje van. Aha! Biztosan a Kandi kamera! Zavartan mosolyogva pakolja tovább az árut a kocsiból a futószalagra. Mikor a pénztáros lány újra erősködik, hogy nem kell fizetni semmit az áruért, kezdenek dühösek lenni. Értik ők a viccet, de késő van, sietniük kell, nem ácsoroghatnak itt egész nap.
De hol a gyerek? Ő hogy reagált a hírre? Amikor meghallotta a varázsszót: „ingyen”, kisurrant a sorból, megragadott egy bevásárló kocsit, s kezdett belegyűjteni a polcokról mindent, mit szeme-szája kívánt: cukorkákat, csokoládét, chipset, kekszet, cd-ket, játékokat. Ő nem foglalkozott azzal, miért van ingyen, miért nem, csodálatosnak tartotta a dolgot, és nagyon örült neki.
Valahogy így vagyunk Jézus eljövetelével. Karácsonykor megszületik, és felajánl nekünk egy szeretetben, kegyelmekben, reménységben bővelkedő életet. Sokan azt gondolják, ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Valami becsapás van a dologban. Mások viszont gyermeki bizalommal átadják magukat az örömnek, és megköszönik az ajándékot. Hiszen Isten szeret minket, az Ő gyermekei vagyunk!

www.ciadvent.cie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése