2010. december 7., kedd

Történetek Adventre 6.

A Reménység Ünnepe

Nemrég ismertem meg egy kislány, Hope Stout történetét. Miután többet is megtudtam az életéről, úgy éreztem, nem volt véletlen, hogy szülei a „Hope” (Reménység) nevet adták neki születésekor. Sorsszerű volt. A fiatal szívét betöltő önzetlen kedvesség és együttérzés nagy hatással volt rám és sok más emberre, és szeretethagyatéka áldással van sokak életére azóta is napról napra. Sosem találkoztam vele, és ezt nagyon sajnálom. Története alapján úgy látom, zsenge életkorát jóval meghaladó bölcsességgel rendelkezett, egész lénye különleges lehetett.
Hope Stout tizenkét éves volt, amikor december elején egy Kívánj Valamit Alapítványnál jelentkezett egy kívánsággal. Nemrég közölték vele, hogy a csontráknak egy ritka fajtájában szenved. Mikor megtudta, hogy a környékükön már 150 gyermek vár az Alapítványnál kívánsága teljesülésére, azt kérte, hogy az ő kívánságát írják át, és az lett a kérése, hogy teljesítsék a többi gyermek kívánságát. Azt is kérte, hogy ezt a kívánságát január 16-áig teljesítsék az adventi és karácsonyi időszakban.
Sajnos, a szervezettől azt a választ kapta, hogy önzetlen kérését nem tudják teljesíteni, mert év végére elfogyott az Alapítvány pénze. Csalódott volt, de nem adta fel, csalódása lendületet adott neki, és lelkes ismerősein, barátain keresztül gyűjtést szervezett, hogy a gyermekek kívánságát – és ezzel az övét is - teljesíteni lehessen. Újságírók, rádió- és tévériporterek osztották meg olvasókkal, hallgatókkal, nézőkkel ennek a drága kislánynak a kérését, s a történet szárnyra kelt, egyre többen csatlakoztak a gyűjtéshez. Bizottságok alakultak iskolákban, cégeknél, különböző szervezetekben, hogy segítsék valóra váltani Hope álmát.
A rákkal való küzdelmét elvesztette, de tudta, hogy kívánsága teljesülni fog, reménye tovább él. Szívből jövő erőfeszítései nem voltak hiábavalóak, segítségére vannak másoknak nemcsak testileg, de lelkileg és érzelmileg is. A következő év január 16-án ünnepséget szerveztek Hope tiszteletére, A Reménység Ünnepét, amelyen a Kívánj Valamit Alapítvány közölte, hogy annyi adomány összegyűlt, amiből nemcsak a 150 gyermek kívánságát tudták teljesíteni, hanem a jövő évet is bizakodva kezdhetik el. Teljesült Hope kívánsága!

Linda Ellis
www.ciadvent.ie

1 megjegyzés: