2012. december 22., szombat

Nagy örömöt hirdetek - December 22, szombat


Hogy higgyétek

Jézus még sok más csodajelet is mutatott tanítványai előtt, amelyeket nem jegyeztek föl ebben a könyvben. Ezeket azonban följegyezték, hogy higgyétek: Jézus a Messiás, az Isten Fia, s hogy a hit által életetek legyen az ő nevében.” Jn 20,30-31

Nagyon úgy érzem, hogy nekünk, akik gyülekezetben nőttünk fel, akik könyv nélkül fújjuk vallásunk hittételeit, és nagyokat ásítunk az Apostoli Hitvallást mondva – nekünk valamit tennünk kell, hogy újra érezzük azt a lelkesedést, rettegést, ámulatot és csodát, amit Isten Fia jelent: ő, aki az Atyától született az idők kezdete előtt, akin fénylik Isten minden dicsősége, lévén az ő megszemélyesült képmása, aki által minden létrejött, és aki hatalma szavával fenntartja a mindenséget.
Elolvashatod a világ összes tündérmeséjét, rémregényét, kísértethistóriáját, és nem fogsz találni semmit, ami annyira megrázó, döbbenetes, különleges és elbűvölő, mint Isten Fia megtestesülésének története.
Mennyire holtak vagyunk! Mennyire kérgesek, és érzéketlenek az Ő dicsőségére, az ő történetére! Hányszor kellett bűnbánatot tartanom, s így szólnom: „Istenem, nagyon sajnálom, hogy az emberek alkotta történetek sokkal inkább felkavarnak, elbűvölnek, csodálatot, csodálkozást és örömöt okoznak, mint a te történeted.”
Napjaink űrthrillerei, mint a Csillagok háborúja vagy A birodalom visszavág, nagy jót tesznek velünk: megaláznak és bűnbánatra késztethetnek, mert bebizonyítják, hogy képesek vagyunk lelkesedésre, ámulatra és csodálatra, amit igen ritkán érzünk, ha végtelen Istenünkre vagy a kozmikus Krisztusra gondolunk, és a valóban élő kapcsolatra, ami köztük és köztünk létrejött a Názáreti Jézusban.
Amikor Jézus így szólt: „Azért jöttem a világba….”, olyan őrületes, furcsa és hátborzongató dolgot mondott, ami bármelyik tudományos-fantasztikus történet becsületére válna (Jn 18,37).
Ó hogy könyörgöm, hogy Isten Lelke törjön be lelkembe és lelkedbe. Imádkozom, hogy a Szentlélek törjön be tapasztalati világomba félelmetesen, és ébresszen rá Isten minden képzeletet felülmúló valóságára.
Rövidesen villám lobban az égen napkelettől napnyugatig, és megjelenik a felhőkön hatalmas angyalainak lángoló tüzében valaki, aki olyan, mint egy emberfia. Tisztán fogjuk őt látni. És remegni fogunk a félelemtől vagy az izgalomtól, s azon fogunk csodálkozni, hogyan, de hogyan élhettünk együtt ilyen hosszú ideig egy megszelídített, ártalmatlan Krisztusképpel.
Ezek azért írattak meg, hogy higgyétek, Jézus Krisztus az Isten Fia, aki a világba jött. Hogy valóban higgyétek.

Saturday, December 22 – That You May Believe
Good News of Great Joy – Daily Readings for Advent
www.desiringgod.org

1 megjegyzés:

  1. Igen,ez a legdöbbenetesebb dolog,ami valaha is történt....Tegnap este éppen az Univerzumon gondolkoztam,hogy olyan képet keresek, mert csak ha a Világmindenségre gondolok,akkor semmi kétség nem fér semmihez.És akkor odakucorodok Jézus lábához és átölelem....

    VálaszTörlés