2012. december 18., kedd

Nagy örömöt hirdetek - December 18, kedd


Karácsony a misszió modellje

Amint te a világba küldtél, úgy küldöm én is őket a világba.” Jn 17,18

Karácsony mintául szolgál a missziók számára. A misszió Karácsony tükre. Nekem és neked is.
Vegyük például a veszélyt. Krisztus az övéi közé jött, de övéi nem fogadták be. Téged sem. Összeesküvést szőttek ellene. Ellened is. Nem volt állandó otthona. Neked sincs. Hamis vádakat gyártottak ellene. Ellened is. Megostorozták és kigúnyolták. Titeket is. Meghalt három év misszió után. Ti is.
De van egy ezeknél nagyobb veszély is, amit Jézus elkerült. Te is kerüld el!
A 16. század közepén írta Xavéri Ferenc (1506-1552) a malakkai (ma Indonézia egy része) Perez atyának kínai missziós viszontagságairól:
„Minden veszélyek legnagyobbika, hogy elveszíthetjük bizalmunkat Isten irgalmában… A bizalom hiánya Istennel szemben sokkal szörnyűbb minden fizikai szenvedésnél, amit Isten összes ellensége együttvéve okozni tud, mert Isten engedélye nélkül sem az ördögök, sem földi szolgáik nem árthatnak nekünk a legcsekélyebb mértékben sem.”
A legnagyobb veszély, ami a misszionáriusra leselkedik, az Isten irgalmában való hit megrendülése. Ha ezt a veszélyt elkerüljük, minden más veszély is elveszíti méregfogát.
Isten minden téged ért tőrt kormánypálcává alakít a kezedben. Ahogy J.W. Alexander mondja: „A jelen munkálkodás minden pillanatát örökké tartó dicsőséggel jutalmazzák.”
Krisztus elkerülte a bizalomvesztés veszélyét, és Isten ezért felmagasztalta!
Ebben az Adventben gondoljunk arra, hogy a Karácsony a missziók modellje. Nekem és neked is. És a misszió veszéllyel jár. A legnagyobb veszély pedig a bizalomvesztés Isten irgalmában. Add meg ennek magad, és mindent elveszítesz. Győzd le, és évmilliókig semmi sem árthat neked.

Tuesday, December 18 – The Christmas Model for Missions
Good News of Great Joy – Daily Readings for Advent
www.desiringgod.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése